O zi minunata!
Doream sa ajung de mult timp in Ceahlau si iata-ma la poalele lui in Durau. Abia asteptam dimineata sa urc pe muntele in care aproape fiecare stanca, varf si cascada are legenda ei.
Platind taxa de acces in Parcul National Ceahlau la Serviciul Salvamont din Durau am primit un pliant cu informatii despre masiv si harta traseelor precum si cateva indrumari.
Masivul Ceahlau face parte din Carpatii Orientali ,fiind cel mai inalt munte din Muntii Bistritei. Cel mai inalt varf din Ceahlau este Ocolasul Mare (1907m) ,dar accesul pe acest varf este interzis, aria acestuia fiind declarata rezervatie stiintifica. Astfel cel mai inalt varf din masivul Ceahlau accesibil celor ce iubesc muntele este varful Toaca. Varful Toaca nu este cu mult mai jos ca altitudine decat Ocalasul Mare .el masurand 1900m si cu toate acestea varful Toaca este cel care pare mai inalt.
Am ales sa urcam in Ceahlau pe traseul banda rosie pe la cabana Fantanele pentru ca acesta trece pe sub varful Toaca la altitudinea de 1776m unde se afla o cabana ce apartine Statiei Meteo Vf. Toaca. Vroiam direct pe varf pentru a prinde vizibilitate pentru ca peisajele sunt superbe de sus iar dupa amiaza se anuntase ceva ploaie.
Traseele din Durau spre Ceahlau incep chiar din fata Serviciului Salvamont. Traseul ales de noi, marcat cu banda rosie, este primul traseu pe care s-a ajuns pe inaltimile muntilor Ceahlau. Sunt doua indicatoare cu acelas traseu dar cu ore diferite, cel nou avand timpul mai mare cu 30 minute. Aveam sa descoperim ca aproape toate traseele aveau astfel de indicatoare. Marcajul era vizibil si destul de des........
Un peisaj de basm,cu multa verdeata,aer proaspat ,ciripit de pasarele si numai voie voie buna in natura.....mirificcccc....
RăspundețiȘtergere